Leer bewust kijken

Sommige dingen zie je alleen als je er tijd voor neemt

Inspiratie kan je zo maar ineens overvallen, dat je denkt: wauw.
Maar wat voor mij heel waardevol is, is het opmerken van kleine dingen. Die kleine dingen zorgen voor een blij gevoel, maar ook voor nieuwe inspiratie. Deze kleine dingen opmerken, is iets wat je jezelf kan aanleren, als je hier de tijd voor neemt. Als je eenmaal hiermee bezig bent, zul je merken dat je ook veel meer in het NU leeft. Want je hoofd is bezig met die mooie zingende vogel die je op een tak ziet zitten. Daar ligt de focus op. 

Hierdoor vergeet je hoofd te denken aan alles wat je nog moet doen of gaat doen.
Dus naast dat dit veel rust brengt in je hoofd, je er blij van wordt, levert het ook meteen mooie inspiratie op. Want iedereen merkt andere dingen op, omdat iedereen verschillend is.

Wat je mag doen:

FOTOGRAFEREN

Omdat we deze kennis willen inzetten voor jouw eigen visuele uitingen, is het een goed idee om alles wat je opmerkt vast te leggen met je telefoon. Of met je camera, maar net wat je fijn vindt. Zelf fotografeer ik enorm veel met mijn Iphone, deze heb ik altijd bij en maakt prachtige foto’s. Deze inspiratie foto’s kun je namelijk weer gebruiken voor je eigen moodboard.

NOTEREN

Naast dat je dingen vastlegt met je camera/ telefoon, komen er ook mooie gedachtes en woorden bij je op. Noteer deze allemaal in je notitieboek. Door te schrijven ben je nóg bewuster bezig en zul je nóg meer zien. En zul je ook merken dat je er rustig van wordt omdat je helemaal in het moment zit. Zelf werk ik ook al mijn teksten/ trainingen eerst uit in mijn notitieboek, omdat dan alles veel meer vloeit en makkelijker gaat. Ik zit dan echt helemaal in de bubbel van hetgeen ik wil creeren.

Handige tips:

=

Je zult mooie dingen vinden, als je actief je best doet. Dus je mag op pad en het maakt niet uit waar! In je eigen huis, in het bos, in de stad, aan zee… maar net wat voor jou een fijne plek is. Maar eigenlijk zijn overal wel mooie dingen te vinden.

=

Kijk goed om je heen. Wat zie je precies? Mooie bladeren, mooie kleuren, mooie architectuur, een inspirerende tekst, vrolijke mensen, een leuke print… alles kan.

=

Door dit vaker te doen, zul je merken dat je dit automatisch gaat doen. Dat je oog valt op iets heel moois en kleins. Dat is toch geweldig mooi, ik word daar heel enthousiast van. We hebben namelijk helemaal niet veel nodig. Geluk zit in de kleine dingen.

=

En denk niet dat je hier veel tijd voor vrij hoeft te maken. Je kan dit op elk moment van de dag toepassen. Als je de kinderen naar school brengt, als je een lekkere wandeling maakt, als je een kopje thee drinkt en naar buiten kijkt.. Denk hierin dus niet belemmerend!

*Vind je het leuk om je werk met mij te delen? Deel hem dan in je stories op Instagram en tag @marte.methorst dan zie ik hem voorbij komen!